Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine UtaUta so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

S spletno trgovino UtaUta (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje UtaUta d.o.o., Savinjsko nabrežje 4, 3000 Celje, matična številka: 8164428000, ID za DDV: SI 48336572 (podjetje je zavezanec za plačilo DDV), ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju “UtaUta” ali “ponudnik”).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine UtaUta, pravice in obveznosti uporabnika oz. kupca ter urejajo poslovno razmerje med ponudnikom in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Ob registraciji v sistem spletne trgovine UtaUta obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Z registracijo, prijavo na e-novice ali izvedenim naročilom obiskovalec postane uporabnik. Nakup v spletni trgovini UtaUta je možno opraviti tudi brez predhodne registracije.

UtaUta d.o.o., Pohištvo za hišne ljubljenčke

Savinjsko nabrežje 4, 3000 Celje

info@utauta.si

041 852 520

ID za DDV: SI 48336572

Matična številka: 8164428000

Vpis v sodni register: Okrožno sodišče v Celju,

SRG 2018/10045 vpis 14.03.2018

Poslovni račun: SI56 6100 0001 9009 146

SWIFT BIC KODA: HDELSI22

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Zaradi narave poslovanja prek spleta se lahko ponudba na spletni strani UtaUta ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Cene so predstavljene kot spletne cene. Spletna cena je cena, ki velja za nakup prek spleta v primeru 100% plačila predračuna z nakazilom na TRR. Cene v spletni trgovini oblikuje UtaUta d.o.o. in veljajo za nakup prek spletne trgovine www.utauta.si.

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:

 • vnaprejšnje nakazilo kupnine na transakcijski račun ponudnika,
 • plačilo prek sistema PayPal, ki omogoča tudi plačevanje s kreditnimi karticami – zaenkrat še ne deluje.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki poslana na elektronski naslov kupca.

Ponudnik ob dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje račun v pdf-formatu na elektronski naslov kupca oziroma se bo račun nahajal v paketu skupaj z naročenimi izdelki.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Naknadno podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Vse cene izdelkov so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave.

Cena velja za vse uporabnike spletne trgovine. Obiskovalec postane uporabnik z registracijo v spletni trgovini kot član ali z enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost.

Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spremenijo brez predhodnega obvestila.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme sporočilo o statusu naročila na elektronski naslov). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo. Darilnih bonov in promocijskih kod ni možno menjati za gotovino.

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku.

V roku do 10 delovnih dni (navadno v 3 dneh), šteto od dneva plačila naročila, ponudnik pošlje izdelke, ki so na zalogi, na naslov kupca. V kolikor izdelkov ni na zalogi, je kupec o tem pravočasno obveščen, naročene izdelke pa ponudnik dobavi v roku do 30 delovnih dni. V soboto, nedeljo ter med prazniki se dostava ne vrši. UtaUta d.o.o. si pridržuje pravico do daljšega dobavnega roka, saj smo pri izdelavi artiklov vezani na razpoložljiv čas izdelovalcev oz. obrtnikov.

Strošek dostave se izračuna glede na težo izdelka: poštnina za lahke izdelke stane 1,90 eur, za težje pa 5,90 eur.

Teža posameznega izdelka je izpisana na strani izdelka. Izdelki, ki jih je mogoče poslati v enem paketu, so združeni in, če je le mogoče, odposlani kot ena pošiljka.

Pogodbeni partner za dostavo je Pošta Slovenija, v nekaterih primerih tudi GLS Slovenija. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Izdelki, ki so na zalogi v skladišču, bodo odpremljeni v roku 3 delovnih dni od prejema plačila na TRR, sicer pa je dobavni rok do 30 delovnih dni, odvisno od izdelka. V primeru, da se dobavni čas podaljša, je kupec o tem pisno obveščen. V primeru, da kupcu podaljšan dobavni rok ne ustreza, je izdelek zamenjan z drugim ali kupnino povrnjena.

Vsi izdelki so ročno izdelani v Sloveniji pri preverjenih in kvalitetnih obrtnikih. Čas izdelave je zato odvisen tudi od zasedenosti posameznega izdelovalca in je v skrajnih primerih lahko daljši od 30 dni.

Za vse dodatne informacije nam pišite na narocila@utauta.si.

NAROČILO SPREJETO

Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. Kupcu so tam dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Po prejemu naročila je kupec v najkrajšem možnem času obveščen o datumu oddaje pošiljke.

V primeru večjih naročil in v primeru, da se vam z naročilom mudi, nas prosim kontaktirajte na narocila@utauta.si.

NAROČILO POTRJENO

Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo in dobi status “v obdelavi”, ponudnik pa naročilo pregleda, preveri dobavljivost artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne.

Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani izdelovalca oz. obrtnika in na čas, v katerem lahko le-ta dostavi blago do ponudnika. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca bodisi dobavil bodisi celotno naročilo storniral.

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

BLAGO ODPREMLJENO

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Po odposlanem paketu dobi naročilo status “zaključeno”. Kupec za kupljeno blago prejme račun, ki je priložen pošiljki ali poslan po elektronski pošti. Ponudnik kupca pouči tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe. Če želite račun na podjetje, nam to sporočite na info@utauta.si. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Uveljavljanje stvarne napake in vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja utauta.si.

Podjetje UtaUta d.o.o. garantira varnost tega izdelka v originalni in prvotni obliki. Na izdelke UtaUta velja omejena garancija 6 mesecev, ki se nanaša le na produkte v originalnem stanju od prvotnega datuma nakupa za prvotnega lastnika. Stranka mora v 2 tednih po dostavi blaga pisno po elektronski ali navadni pošti sporočiti očitne pomanjkljivosti produkta s priloženimi fotografijami.

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Garancija zajema pomanjkljivosti v materialih in izdelavi. Garancija ne krije poškodb, ki so posledica normalne uporabe, obrabe, zlorabe, udarcev ali nesreč. Garancija prav tako ne krije poškodb, ki nastanejo zaradi grizenja ali druge oblike poškodb, ki nastanejo zaradi živali. Garancija ne krije poškodbe produkta zaradi pasjih iztrebkov in izločkov. Vsi izdelki, za katere je bilo ugotovljeno, da imajo izvirne napake ali pomanjkljivosti, se popravijo ali zamenjajo.

V primeru okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile garancija ne velja. Prav tako garancije ni mogoče uveljavljati v primeru, da so na izdelkih vidni posegi tujih, nepooblaščenih oseb, pri napačnem upravljanju oz. malomarnem ravnanju.

Garancija ne velja v primeru, da artikel ni vzdrževan v skladu z navodili za uporabo in vzdrževanje.

V primeru, da kupec z naročenimi artikli ni zadovoljen, ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da nam v štirinajstih dneh od prevzema blaga na elektronski naslov narocila@utauta.si z obrazcem za odstop od pogodbe sporoči, da odstopa od pogodbe. V skladu z zakonom ni treba navesti razloga za odstop od pogodbe.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po naročilu potrošnika in je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam ter zaradi tega ni primerno za vračilo.

Izdelke mora potrošnik vrniti najkasneje v roku štirinajstih dni po odstopu od pogodbe, biti pa morajo nerabljeni in nepoškodovani, razen v primeru, da poškodb na blagu ni povzročil potrošnik. Vračilo se šteje za pravočasno, če je pošiljka oddana v predpisanem roku.

Potrošnik izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki potrošnika bremeni pri vračilu blaga, je strošek neposrednega vračila. Vračilo kupnine bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine se zadrži v primeru, da v predpisanem roku potrošnik ne dostavi blaga ali predloži potrdila o vrnjeni pošiljki.

Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun ali s povrnitvijo s PayPal računa. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo po elektronski pošti narocila@utauta.si.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Več o tem na: Spletno reševanje sporov.

Pri vračilu izdelkov prodajalcu UtaUta d.o.o. je potrebno priložiti obrazec za odstop od pogodbe, ki ga pošljete na narocila@utauta.si. Priložite tudi kopijo računa ter fotografije izdelka.

Naslov za posredovanje (pošiljanje) artiklov prodajalcu je UtaUta d.o.o., Savinjsko nabrežje 4, 3000 Celje.

Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in da artikle ustrezno pripravite za transport, saj za morebitne poškodbe med dostavo ne odgovarjamo in se štejejo kot vaša napaka.

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Kaj je stvarna napaka?

Kadar artikel nima lastnosti, ki omogočajo njegovo normalno rabo, kadar artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje in bi prodajalcu morala biti znana, kadar artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane, kadar se kupcu izroči artikel, ki se z vzorcem ne ujema, izjema so le modeli, prikazani zaradi obvestil.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom in fotografijami le-te in na lastne stroške obvestiti ponudnika v zakonsko določenem roku. Kupec mora prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku 2 tednov od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Obvestilo o napaki lahko kupec prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

UtaUta d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav uporabnik lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@utauta.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Kupcu bo v petih delovnih dneh potrjeno, da je ponudnik prejel pritožbo, ter sporočeno, kako dolgo bo pritožba obravnavana. Kupec bo za čas postopka redno obveščen o poteku postopka.

UtaUta d.o.o. bo z uporabnikom stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Med obiskom spletne strani UtaUta.si se na računalnik ali drugo napravo naložijo spletni piškotki, ki zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani (npr. kateri izdelki so v košarici) ter olajšajo pregledovanje spletnih vsebin in naročanje v spletni trgovini, prav tako pa je s pomočjo piškotkov lažje poskrbljeno za varnost in nemoteno delovanje spletne strani.

Piškotki v večini primerov ne vsebujejo osebnih podatkov, lahko pa so uporabljeni za vpogled v uporabniške nastavitve in druge podatke, vezane na pretekle obiske kupca.

Uporabnik lahko piškotke kadarkoli z izbiro ustreznih opcij v brskalniku omeji, onemogoči ali trajno zbriše. V primeru, da so piškotki izklopljeni, bodo določeni deli spletne strani in storitev postali nedostopni ali ne bodo delovali pravilno, kljub vsemu pa bo obisk na spletni strani UtaUta.si deloval nemoteno.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Podjetje UtaUta d. o. o. se zaveda pomembnosti zasebnosti podatkov svojih strank ter se zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov, ki nam jih uporabnik posreduje z uporabo naše spletne trgovine. Z vsemi osebnimi podatki ravnamo pošteno in jih skrbno varujemo v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije, evropske uredbe GDPR ter načeli podjetja UtaUta d.o.o..

Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Dostop do podatkov imajo samo pooblaščene osebe v podjetju UtaUta in njeni pooblaščeni podizvajalci, da lahko izpolnijo pogodbeno obveznost. Podatki se shranijo in zbirajo do preklica s strani uporabnika.

Spletna trgovina UtaUta.si za nedoločen čas hrani naslednje podatke: ime in priimek,e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Zavezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki, pridobljeni prek spletne strani UtaUta.si, v celoti ostali v lasti podjetja UtaUta d.o.o. (upravljalec spletne trgovine UtaUta.si). Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, gesla in uporabniškega imena ter ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika.

No products in the cart.